Tahle stránka má omezenou podporu pro váš prohlížeč. Doporučujeme otevřít ji v jiném prohlížeči.

SLEVY až 78%.

Seznamte se: Vlastimil Kotisa, zakladatel B2F

Seznamte se: Vlastimil Kotisa, zakladatel B2F

Vzpomínám si na ten den, jako by se to stalo včera. Mám měsíc před jedenáctými narozeninami. Ohromen všemi knoflíky a páčkami se z Aeroklubu Vyškov vydávám na svůj první let v malém letadle. Tento životní zážitek dostávám od rodičů jako předčasný narozeninový dárek. A okamžitě mám jasno, že musím začít létat!

Nadšení do letectví u mě započalo ale mnohem dříve. Vlastně co si pamatuji, letadla mě fascinovala už při cestách na dovolené s rodiči. A to se také promítalo do všeho, co jsem jako malý kluk dělal. V knihovně mého pokoje převládaly knihy o letadlech, na počítači byl permanentně v provozu letecký simulátor.

Ihned po dovršení 15 let, tedy minimálního věku, kdy je možné začít s výcvikem, jsem si hrdě šel pro první licenci. Pilotováním mě provázeli úžasní instruktoři Jiří Unzeitig a Petr Uhlíř. Když bylo hotovo, a já měl složené zkoušky, nabízela se otázka, co dál.

Business v letectví

Čas plynul a já postupně sbíral další pilotní licence. Při čekání na dosažení posledního věkového limitu a s ním spojeného milníku pilotování dopravních letadel jsem se na létání začal poprvé dívat jako na podnikatelskou příležitost.

“Stejně jako já, potřebuje mít přece každý pilot nalétaný určitý počet hodin, aby mohl složit zkoušky,” říkal jsem si.

A tak namísto placení za pronájem letadla jsem sestavil obchodní plán a letadlo koupil. Šlo o Tecnam P2002JF, který jsem kromě využívání pro vlastní potřeby pronajímal ostatním pilotům.

Po nějaké době přibylo v hangáru i druhé letadlo - Piper Turbo Arrow IV, dodnes moje srdcová záležitost. Užíval jsem si létání i podnikání, zapisoval nalétané hodiny. A po jednom z mých mnoha přistání si odškrtnul potřebný počet hodin.

Zrození značky BORN TO FLY

V té době už představovalo létání celý můj život. Na letišti jsem skoro i spával. Tuhle vášeň jsem chtěl vyjádřit i stylem oblékání. Hledal jsem tedy, čím bych doplnil svůj šatník. Nabídka u nás ale skýtala převážně trička nevalné kvality bez autenticity. Ve světě jsem měl pár favoritů, ale jejich vysoká cena mě odrazovala. Další plán byl tedy na světě.

“Mám letadla, jsem pilot, navrhnu si vlastní oblečení a vytvořím značku, která bude splňovat mé nároky na kvalitu a současně bude cenově dostupnější než zahraniční značky.”

Vymyslel jsem název BORN TO FLY, zaregistroval ochrannou známku a dal se do návrhů. Tehdy jsem již pomalu přestával pilotovat a soustředil se na vedení aktivit společnosti a její rozvoj.

Při jednom z dalších projektů jsem potkal svého nynějšího společníka Tomáše Valáška. Slovo dalo slovo a Tomáš se ke mně připojil na cestě k budování kvalitního oděvního brandu světové úrovně. První testovací kolekce vznikla o X měsíců později. Následovalo spuštění prodeje. Díky našemu společnému úsilí tak můžete být ještě o něco blíže světu letadel, který všichni tolik milujeme.

Novější článek →